Hakkımızda

“Dünyada görmek istediğin değişimin kendisi ol.” M. Gandhi 

Vizyonumuz

Yaşam için yaratıcı ve birlikte dönüşen barışçıl topluluklar.

Misyonumuz

Yaşama katkı koyma niyetindeki topluluklara; barışçıl, yaratıcı ve birlikte dönüşüm yolunda umudu, gücü ve cesareti besleyen süreç, araç, pratik ve içgörülerle ilham ve destek olmak.

Hikayemiz

Hayal Köyü 2016 yılında, Bodrum’un Dağbelen köyüne 1,5 km uzaklıkta zeytin ve kızılçam ağaçlarının arasında, yaklaşık 5 dönüm bir arazide kurudu. Yerleşke kuruluşundan itibaren sadece Hayal Köyü ekibinin yaşam alanı olarak değil aynı zamanda BBOM Derneğinin öğretmen destek faaliyetlerini yürüttüğü Öğretmen Köyü olarak da anılmakta ve kullanılmaktadır. Gerek Hayal Köyü çatısıyla gerek BBOM Öğretmen köyü çatısıyla bu yerleşkede topluluk olmanın gücüne, doğayla ahenk içinde, katılımcı ve barışçıl birlikteliğin önemine inanarak yaşıyor ve faaliyetler yürütüyoruz.

Ekibimiz

Feyza Eyikul

Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 2002 – 2005 yılları arasında uluslararası ticaret ile ilgilenen Feyza 2005 – 2010 yılları arasında uluslararası alanda üst segment üyelerine sosyal yaşam yönetimi sunan bir firmada yöneticilik yaptı. Kariyerinin bu döneminde farklı sektörlerden kişi ve kurumlarla çalışan, ekip yönetimi deneyimi edinen Feyza performans yönetimi, iletişim becerileri, verimlilik üzerine yoğunlaştı.

2010 yılından itibaren sivil toplum alanına yönelen Feyza, verimliliğe bireysel etkenlerin katkısının yanında topluluğun etkenleri üzerine çalıştı. Farklı meslek gruplarının bir arada ortak amaçla üretimi, aynı meslek gruplarının bir arada ortak amaçla üretimi üzerine süreçler yönetti. Verimi ve grup içi barışı sağlayan araçlar üzerine deneyim kazandı.

2015 Yılından bu yana Şiddetsiz İletişim eğitimi alan Feyza, toplulukları sürdürülebilir verimliliğe ulaştıracak iletişim ve gelişim araçları üzerine eğitimlerini eş zamanlı olarak sürdürdü. Danışmanlık hizmetlerinde bireysel ve grup farkındalığı ile gelişimi açısından kullandığı temel araçlar Şiddetsiz İletişim, Sosyokrasi ve Onarıcı Adalet pratikleri.

Burak Ülman

1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Daha sonra Marmara Üniversitesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler yüksek lisansı yaptı. 1998-2003 yılları arasında İngiltere’de yaşayan Burak Sussex Üniversitesinde Siyasal İktisat Doktorasını tamamladı. 2000-2017 yıllarında çeşitli üniversitelerde dersler verdi. 2016 Yılında kurucularından olduğu Başka Bir Okul Mümkün girişimi kapsamında Ashoka Fellow seçildi.

Hayal Köyü çatısı altında Burak sivil alanda çalışan kurumların katılım, uyum ve verim gibi alanlarda kalıcı mekanizmalar oluşturmasına hem kolaylaştırıcılıkla hem de eğitimlerle destek oluyor. Burak’ın uzmanlık alanları arasında Sosyokrasi, Derin Demokrasi, Çevik Yönetişim, Kolektif etki gibi sürdürülebilir topluluklar oluşturmaya destek olan yönetişim ve iletişim araç ve teknikleri bulunmakta.

Furkan Eyikul

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesinden mezun oldu. 2008 – 2013 yılları arasında M.I.C.E. sektöründe çalıştır. Kurumsal şirletlerin toplantı ve kongre organizasyonlarını tasarladı ve yönetti. 2014 yılında üretimde çalışanların çalışma ortamlarını daha barışçıl ve verimli ortamlara dönüştürmek için iş modeli geliştirerek girişimci oldu. 2019 yılında toplulukların yaratıcı, üretken ve barışçıl potansiyellerini hayata geçirmelerinini hedefleyen bir yaratıcı platform kurdu. Günümüzde Sosyokrasi, Derin Demokrasi, Şiddetsiz İletişim yaklaşımları ve bir çok çevik araçla barışçıl toplulukları gelişimine katkı koymak niyetiyle eğitmenlik, danışmanlık ve kolaylaştırıcılık  yapıyor.

Çalıştığımız Kurumlar

Köy Yerleşkesi

Buluşmalarımızı çevrimiçi ve yüz yüze olarak Hayal Köyü yerleşkesinde gerçekleştiriyoruz.

Hayal Köyü yerleşkesi Bodrum’un Dağbelen Köyünde, kızılçam ormanlarına komşu, 5 dönümlük zeytinlik alanda tek bir ağaç kesilmeden kurulmuş, tamamen doğal ve geri dönüşümden elde edilen malzemelerle yapılmış, kendi elektriğini üreten, kendi yağmur suyunu biriktiren ve 24 kişinin konaklayabileceği ve çalışmalar yürütülebileceği bir yerleşkedir.

Bu yerleşke aynı zamanda BBOM Derneği tarafından “Öğrenmen Köyü” olarak kullanılmaktadır.